top of page
20220415-488A0632.jpg

GHENTSOME is een Fun-To-Wear, Gents lifestyle label met comfy ecologische sweaters, t-shirts, hoodies en accessoires. Al onze items zijn gemaakt van het beste biokatoen en gerecycleerde plastic flessen. Bovendien is onze volledige collectie 100% Fair Wear gecertificeerd. Dat maakt ons ineens één van de hippere duurzame labels op de Gentse markt!

ONISHO_9473.jpg

ONS VERHAAL

Waarom binnen je comfortzone blijven, als daarbuiten zoveel te beleven valt? GHENTSOME is het verhaal van Sofie & Miguel, 2 collega’s die in september 2017 door een speling van het lot gelijktijdig met een nieuwe job startten en in een mum van tijd échte soulmates werden. 

We herinneren het ons nog alsof het gisteren was, een memorabele brainstorm voor ons allereerste project en we wisten het… We tillen elkaars creativiteit, werkplezier en passie een aantal niveaus de hoogte in!

We voelen ook beiden een echte 'drive' als we in Gent rondlopen. Het geeft ons telkens opnieuw energie! Daarom lanceerden we ons eigen label: GHENTSOME. Een nieuw lifestyle label dat ineens ook de passionality van mensen vanonder het stof moet halen.  We zijn er immers van overtuigd dat je persoonlijkheid en uitstraling worden bepaald door de passie die je voelt! 

ONZE VISIE

Natural.png
recycled.png
planet-earth.png
tag.png

PREMIUM BIOKATOEN

Ons premium biokatoen is een natuurlijke, GGO-vrije vezel die minder water gebruikt dan standaard katoen.
De productie van dit soort biologisch katoen is gegarandeerd vrij van pesticiden en meststoffen. Dat houdt de bodem in betere conditie, vruchtbaarder en vochtiger. Al het katoenafval wordt gerecycleerd en gebruikt in de veevoederindustrie.

GERECYCLEERDE PET-FLESSEN

We mengen onze hoogwaardige biologische katoen met gerecycleerd polyester in sweaters en hoodies om de vorm te behouden. Voor elke hoodie of sweater die je koopt, wordt een PET-fles gerecycleerd en dus hergebruikt. Om ervoor te zorgen dat onze sweaters en hoodies lekker zacht zijn tegen de huid, wordt er aan de binnenkant een extra laag geborsteld premium katoen toegevoegd.

WAAROM ONZE FOCUS OP DUURZAAM?

Wel, hier zijn 5 van onze belangrijkste redenen om biologische & gerecycleerde kleding en accessoires te (ver)kopen:

  • Beschermen van de oceanen tegen microvezelvervuiling

  • De rechten van de katoenboeren beschermen

  • Behoud van de wereldwijde water- en energiebronnen

  • Verminder jouw blootstelling aan gevaarlijke insecticiden en pesticiden

  • Help de voedselvoorziening pesticidenvrij te houden.

FAIRE PRIJZEN

We engageren ons om altijd te focussen op duurzaamheid & kwaliteit tegen de juiste prijs! We willen jou dan ook zo duidelijk mogelijk informeren over ons prijsbeleid. Verzendkosten van uw pakket zijn nooit inbegrepen en worden duidelijk apart aangegeven. Bij het plaatsen van een bestelling gelden altijd de actuele prijzen en acties zoals vermeld bij de bestelling.  Wij doen er alles aan om de informatie op onze website zo correct mogelijk weer te geven, maar het is toch uitzonderlijk mogelijk dat onze informatie onvolledig of niet up-to-date is. 

GET IN TOUCH

We bezorgen je heel graag alle informatie die je nodig hebt om je favoriete Ghentsome-item te vinden.

Heb je specifieke vragen over maten, kleur, beschikbaarheid, levertijd of leveringswijze, neem dan contact op met onze klantenservice via hellothere@ghentsome.be en we helpen je heel graag verder!

GHENTSOME streeft naar 100% tevreden klanten, door ten allen tijde duurzame en hoog kwalitatieve kleding aan te bieden vanuit een loyale toepassing van ons DNA: elegant, fun-to-wear, duurzaam en ecologisch.

Sofie & Miguel
Partners in the business of being GHENTSOME

ONISHO_9466_edited_edited.jpg

CERTIFICATEN

GOTS100.jpg
OEKO-TEX.png
white_2D00_vegan_2D00_logo.jpg
fairwear.png

GOTS CERTIFIED

GOTS is het Global Organic Textile Standard label. De strengste certificering voor textiel dat gemaakt is van biologische vezels. GOTS volgt de hele productieketen van boerderij tot fabriek. Het certificeert dat hoogwaardige biologische katoen wordt geteeld zonder gebruik te maken van chemicaliën en wordt verwerkt en geverfd zonder gebruik te maken van schadelijke giftige stoffen. GOTS zorgt er ook voor dat de arbeidsnormen van de Internationale Arbeidsorganisatie in de hele productieketen worden nageleefd.

OEKO-TEX

OEKO-TEX Standard 100 certificeert de afwezigheid van schadelijke chemische stoffen in alle producten dankzij het "Confidence in textile" label. Het is een onafhankelijk test- en certificatiesysteem dat ervoor zorgt dat al onze kleding wordt verwerkt op een correcte manier:

  • Vermijd potentieel schadelijke stoffen, ook als deze (nog) niet wettelijk verboden zijn

  • De afwezigheid van chemische stoffen die schadelijk zijn voor de gezondheid en het milieu

  • Een beperking op het loodgehalte van kleurstoffen

 

PeTA CERTIFICATION

Onze kleren zijn ook PeTA geliefd. Dit betekent dat wij geen dierproeven op ingrediënten of eindproducten toestaan en beloven dit nooit te doen. Bovendien is onze kleding gemaakt van 100% veganistisch materiaal.

FAIR WEAR FOUNDATION

De productie van onze kleren staat onder toezicht van de Fair Wear Foundation, een non-profit organisatie die naast goede arbeidsomstandigheden ook garandeert dat alle werknemers een eerlijk loon krijgen, ze in een veilige omgeving kunnen werken, ze werken uit vrije wil en er uiteraard nooit sprake kan zijn van kinderarbeid.

bottom of page